Je hebt nog niet gereageerd op het forum.

Hier komen de laatste 3 forum topics te staan
waarop je hebt gereageerd.
+ voeg shout toe
Cool.dus.niet
Ik geef random sets weg, want vp bday!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar!

Nog geen lid? Klik hier om een gratis account aan te maken en ik leg je uit hoe jij je eerste fans en popdollars verdient.
> Sluiten
Helper
15 van de 24 sterren behaald.
Profiel
Fancyness
avatar

Blog

Hieronder vind je de laatst geplaatste blogs van deze speler. Je kunt op de blog pagina reacties plaatsen.
TitelReactiesDatum
Hoe overleef je school?005-05-2014 14:20

 MeldenHoe overleef je school?


School, een tijd in je leven waar je jezelf doorheen moet duwen, en dat is niet altijd even leuk. School leert je eerst sociaal doen, vrienden maken, maar geven je vervolgens geen tijd om daadwerkelijk iets met je vrienden te doen! Zo kan ik wel wat dingen opnoemen die ik eraan haat, maar het is niet te vermijden, dus dan kan je er het beste van maken. Zo schrijf ik in dit artikel over mijn tips, hoe jij school kunt overleven.

Onder andere in dit artikel:
- Maak er het beste van
- Hoe kun je het beste leren?
- Ga van die bank af! (of niet)



Maak er het beste van


Als je veel gepest wordt, is dit moeilijk om in te zien, maar sta er is bij stil hoeveel kinderen in andere landen een moord zouden plegen om naar school te gaan? Je bent op school voor jezelf, om te leren, en voor niemand anders. Probeer er een leuke tijd van te maken, en als je veel gepest wordt ga je naar je docent(e) of mentor/mentrix. 

Hoe kun je het beste leren?


Per vak zijn er verschillende methodes om te leren, en per leerling is het weer verschillend wat het beste werkt. Het is altijd wel goed om jezelf te confronteren met de teksten in je boek, voordat je aan de slag gaat met leren. Bedenk van te voren wat je gaat doen, en hoe lang dat gaat duren. Ik zal hieronder wel wat methoden vertellen die bij mij werken.

Als ik voor talen leer, maak ik meestal een klein invulverhaaltje in het Nederlands, waar ik de woorden in het Duits, Engels of Frans invul. Dit werkt voor mij het beste, en kan vrijwel met elke taal. Grammatica is bij mij een kwestie van goed doorlezen en veel oefenen. 

Als ik voor exacte vakken leer, is het gewoon goed oefenen.

Als ik voor informatieve vakken leer, maak ik meestal een samenvatting en een woordweb. Bij de begrippen zoek ik plaatjes uit om te helpen onthouden.

Ga van die bank af! (of niet)

Jezelf overhalen om aan je huis/leerwerk te gaan is bij mij the real deal. Mijn broer gaf mij altijd de tip om te doen alsof je in slaap bent gevallen, compleet vergeten te leren en dat er toen een engel naar je toe kwam die je opnieuw een kans gaf. Het is nu of nooit, ga van die bank af en ga leren! Of blijf lekker zitten, het is wel belangrijk dat je comfortabel zit tijdens het maken van huis/leerwerk. 

Hoe overleef jij school?


Reactie plaatsen

Om te kunnen reageren op een blog moet je niveau minimaal Internationale ster zijn. Lees hier hoe je meer fans verdient.