Je hebt nog niet gereageerd op het forum.

Hier komen de laatste 3 forum topics te staan
waarop je hebt gereageerd.
+ voeg shout toe
Cool.dus.niet
Ik geef random sets weg, want vp bday!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar!

Nog geen lid? Klik hier om een gratis account aan te maken en ik leg je uit hoe jij je eerste fans en popdollars verdient.
> Sluiten
Helper
10 van de 24 sterren behaald.
Profiel
Ashleyyy
avatar

Blog

Hieronder vind je de laatst geplaatste blogs van deze speler. Je kunt op de blog pagina reacties plaatsen.
TitelReactiesDatum
Eerste hulp bij herkansingen: 6x tips voor je herkansing!018-06-2016 22:24

 MeldenEerste hulp bij herkansingen: 6x tips voor je herkansing!



Duizenden scholieren kregen donderdag het verlossende woord, geslaagd of niet geslaagd? Jarenlang heb je er naartoe gewerkt, het eindexamen. Misschien wel de leukste tijd van je school, of niet? Ik weet net als vele andere scholieren hoe vervelend het is om te horen dat je moet herkansen. Maar... herkansen is niet het einde van de wereld, lees snel verder voor een paar tips die je wellicht kunnen helpen! 

Tip 1: Goede nachtrust
Als je goed uitgerust bent kun je je beter concentreren. Het is een tip die iedereen zich wel kan indenken. Ik ging meestal rond 21:30 circa 22:00 uur slapen. Ik zorgde er altijd voor dat ik minimaal 8 uur geslapen heb.

Tip 2: Voldoende beweging
Na een hele middag geleerd te hebben wilde ik even een pauze nemen. Zelf houd ik persoonlijk veel van natuur en wat bij mij dan altijd hielp is een lekker stukje wandelen of fietsen. Even mijn gedachtes laten gaan.

Tip 3: Goed ontbijt, lunch of avondeten
Deze tip spreekt natuurlijk voor zich. Als je goed eet en drinkt zul je minder last hebben van hoofdpijn. Jullie weten vast allemaal wel dat je gemiddeld 1,5 liter tot 2 liter vocht per dag moet binnen krijgen. Drinken en goed eten is dus heel belangrijk. Eet wel gevarieerd! 

Tip 4: Niet continu leren
Een no go is absoluut non-stop leren. Natuurlijk wil je heel graag slagen, maar voldoende ontspanning is ook echt belangrijk. Bepaal daarom voor jezelf hoelang je wilt leren, en hoelang je pauzes tussendoor zijn. Zelf leerde ik altijd een uurtje en daarna nam ik 20 minuten pauze. Ik dronk en ik at wat of ik ging er even tussenuit. 

Tip 5: Beloon jezelf

Heb je heel de middag goed geleerd? Vergeet dan niet om jezelf te belonen. Een keertje wat lekkers eten kan heus geen kwaad. Voordat ik ging leren bedacht ik altijd al wat ik zou willen hebben. Ik ging dan leren, en had ik even een dip? Dan dacht ik aan hetgeen wat ik heel graag wilde. Het stimuleerde mij op een of andere manier toch om door te leren.

Tip 6: Goed plannen!
Is het altijd zo'n chaos in je hoofd en ben je niet goed in plannen? Dan is deze tip misschien iets voor jou. Zelf had ik ook altijd moeite met plannen en ik moet bekennen... nu nog steeds! Voor mij helpt het als ik huiswerk, inleveropdrachten, toetsen en andere belangrijke zaken overzichtelijk kan houden in mijn agenda. Dat doe ik door voor iedere onderdeel een andere kleur markeerstift te gebruiken. Je kunt dit ook gebruiken tijdens het leren van je herkansingen. 

Dit was mijn blog over herkansingen, ik hoop dat jullie het leuk vonden en er wat aan hebben! Voor de gene met herexamens: Heel veel succes!

Liefs,

Ashley


Reactie plaatsen

Om te kunnen reageren op een blog moet je niveau minimaal Internationale ster zijn. Lees hier hoe je meer fans verdient.